Marek Hilšer komentář z aktualne.cz

Marek Hilšer – Premiér selhal, v krizi nedokázal sjednotit společnost
(z blogu Marka Hilšera na www.aktualne.cz)

Události posledních dnů připomínají kritickou chvíli před poslední bitvou dlouhé války. Okamžik, během něhož mohou nastat dvě situace. Unavené vojsko se buď vzpamatuje, najde poslední zbytky sil, odhodlaně se vrhne do boje a zvítězí, anebo se v chaosu vojáci rozutečou a následuje krutá porážka.

V případě české společnosti se blížíme k situaci druhé. Ve chvíli, kdy je zřejmé, že epidemie opět nabývá na síle a stojíme před kolapsem nemocnic, politická reprezentace místo vyslání jasného signálu vykročila cestou chaosu a nejistoty. Lidé neví, co bude platit po víkendu, za čtrnáct dní, jaký bude postup do budoucna. Za takových okolností nemůže nikdo po občanech chtít, aby našli poslední zbytky sil a vzali situaci vážně.

V kritických chvílích před bitvou sehrává zásadní roli ten, kdo má na starosti velení. Jeho úkolem je sjednocovat a motivovat společenství čelící vážné výzvě. Musí umět přesvědčit, že společně bojují za něco, co dává smysl, a že úsilí a oběti nejsou zbytečné. Nic z toho se však premiérovi české vlády nepodařilo. Společnost rozdělenou na většinu vyčerpaných lidí ztrácejících poslední špetky důvěry a menšinu na životě ohrožených spoluobčanů, nedokázal spojit.     celý článek

 

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika