unavený Zeman na setkání stáníků V4

Miloš Zeman, podle mého názoru, už není schopen řádně vykonávat funkci prezidenta. Na záznamu z dubnového setkání prezidentů V4 má viditelně nepřítomný výraz a ztrácí orientaci. Při hraní polské hymny se šťourá v nose. Celkově působí dojmem zmateného starce. Okolí prezidenta veřejnosti už dlouho tají jeho skutečný zdravotní stav. Novináři by měli urychleně jistit, v jakém stavu se skutečně nachází a seznámit s tím veřejnost. Jeho hradní mluvčí nám to jistě neřekne. Aranžované fotografie z lánského zámku o ničem nesvědčí. Spíše naopak.
Prezident je nejvyšší armádní velitel a v současné česko-ruské krizi svou roli evidentně nezvládá. To může vysvětlovat, proč tak dlouho otálí s vystoupení v době zásadního ohrožení bezpečnosti České republiky. Musí jeho okolí počkat na zlepšení stavu? Nebo jeho vystoupení předtočit? Nebo ho povzbudit nějakými prostředky? Nevíme. Ale měli bychom to vědět a to v úplných detailech.
Rozhodně je ale víme, že už je potřeba situaci s nezpůsobilostí Miloše Zemana konečně začít řešit. Není to jen ostuda. Je to i otázka národní bezpečnosti.

Miloš Zeman na dubnovém zasedání prezidentův Polsku:

 

Zuzana Čaputová (pro srovnání) na stejné akci:

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika