platformy a jejich regulace

Když vlády žádají soukromé firmy jako Facebook nebo Apple, aby sbíraly informace o svých uživatelích, pravomoc tyto informace získávat tím bez zákonných omezení dávají i samy sobě.

Celý článek Dominiky Píhové na Deníku N

 


Pozn. snadná možnost publikovat urážky, lži a dezinformace jsou důvodem, proč na našich stránkách nejsou povolené komentáře a proč „zatím“ nepublikujeme články na Twitteru a Facebooku. Tam by podobně snadno docházelo ke stejnému jevu. Že takový postup není v dnešní době ani vyhovující ani udržitelný, je nám jasné. V malém objemu neplacených informací to možné ještě je, ale není to možné ve světě placených médií anebo dokonce gigantických sociálních sítí. Určité formy regulace zneužití jsou tedy potřebné a oprávněné. Ne však formou, jako to dnes dělají Rusku nebo v Číně.

Udržitelný není ani současný stav šíření nenávisti a dezinformací (s pomocí internetu) ve svobodném světě. Viz např. článek Jany Cíglerové na Deníku N –Interní dokumenty: Facebook vědomě podporuje nenávist, radikalizuje uživatele a vydělává na hněvu

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika