Ruská vojenská základna AI ilustrace

Přijde nesmyslné a ustrašené, omezovat Ukrajinskou armádu restrikcemi dodávaných typů zbraní k zasahování území putinovského Ruska. Ukrajina bez takových zásahů ruskou agresi nezastaví. Pokud Kreml ostřeluje raketami Kyjev, může Ukrajina střílet i na Moskvu. Nejen že má na to plné právo, ale bez takové možnosti válku nemůže zastavit.

Putinovskou zločineckou bandu zastaví jedině vojenské porážky. Čím více jich bude, tím dříve může válka skončit. Dříve, znamená v ruských poměrech roky. (soudě podle délky ruské okupace Afganistánu, délky války na Balkáně nebo délky probíhající občanské války v Sýrii). Všude tam mělo Rusko svoje vojska, svoje agenty a svoje špinavé prsty.

Rusko má tisíce raket instalovaných na lodích. Čím dříve ukrajinská armáda zlikviduje ruskou černomořskou flotilu, tím lépe. Rovněž útok na ropná zařízení v Rusku jsou nezbytným obraným krokem napadené země. Stejně jako likvidace mostů spojujících nelegálně okupovaný Krym s ruskou pevninou. I proto evropské země nemají brát v potaz kremelskou propagandu, která se její (například starou ruskou formou vyhrožování) snaží odradit.

Je také potřeba více přesvědčovat (především) evropskou veřejnost o potřebě rychlého zvýšení vojenské výroby, dalším pokračování integrace evropských zemí, přijímání nových členů, reforem evropského vládnutí, bojem s ruskými dezinformacemi i pokračující vojenské a materiální podpoře Ukrajiny . To vše už děláme, jen je potřeba teď šlápnout na plyn. Nabubřelé Rusko to neustojí, to mi věřte. To je ta nejrychlejší cesta, jak ukončit ruskou válku na Ukrajině a nastolit (v Evropě) opět mír.

————–

RFE-RL:       Ukrajina má právo útočit na ruské cíle mimo své území, uvedl šéf NATO   22.2.2024

 

, ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika