zatrolené hry - Kremlin

Takové příklady známe už z minulosti. Hitler, Stalin, Mao, Kim Ir-sen, Polpot a další. Takové příklady známe ze současnosti. Asadův zločinecký režim v Sýrii, Kim Ćong-unův v Severní Koreji. Podobný zločinecký režim vytvořil zločinec Putin i v Rusku. Putin sám je velkým obdivovatelem zločinckého předchůdce Stalina.

Jako každý opravdový zločinec, vyžaduje úctu, oddanost, potrpí si na okázalost. Nestrpí žádnou kritiku. Také musí být nejbohatší (v podstatě vlastní celý stát) než jsou s ním spolčení zločinci. Proto se Putin honosí titulem prezidenta, všude chodí v kravatě (jako každy typický západní politik), přestože nanávidí „prohnilý západ“. Proto vlastní paláce i atomové bunkry. Proto posílá na smrt tisíce Rusů. Do války, která musí udržet při životě jeho režim. Že při tom umře hodně lidí, zločincům nevadí. Putinova vnější okázalost (a kravata) má zamaskovat základní fakt, že Putin je obyčejný zločinec, který vytvořil zločinecký režim, zneužívá ruský stát a páchá jeho prostřednictvím zločiny doma i v zahraničí.

Posuďte sami, jak zločinec stalinovského rozměru chová. Kdo jiný než zločinec, si objedná k narozeninám popravu novináře či politika? Kdo jiný osvobodí jiného velkého zločince (Buta) z vězení. Opravdový zločinec likviduje všechny oponenty brutálním způsobem. Putin nechá zavraždit poloniem kolegu, bývalého agenta Litviněnka, který přišel na velké krádeže v Leningradě, do kterých byl sám Putin zapojen. Putin nemilosrdně likviduje všechny své odpůrce, stejně jako to dělal Stalin. Jen namátkou: novinářku Politkovskou, opozičního politika Borise Němcova, mediálního magnáta Berezovského. Dnes Putin hromadně vraždí ruské oligarchy. Zmocní se jejich majetku, a přitom se zbaví jejich kritiky. Tak to dělali všichni diktátoři, které bychom měli nazývat spíš zločinci.

Gangster Putin válčí na Ukrajině už od roku 2014. Poslední rok se snaží dobít celou Ukrajinu. Není zločinu, kterého by se na Ukrajině nedopustil. Krade a převychovává ukrajinské děti, bombarduje ukrajinská města, vypaluje vesnice, staví „detenční“ tábory. Mučí, vraždí, unáší. Doma i na Ukrajině.  To je Putinův svět. Je to svět zločince.

Historie zločinu je vždy stejná. Zločinec roste až narazí. Pablo Escobar by mohl vyprávět. Pokud se ale vyskytne nějaký zločinec jen ve městě, tak si s ním časem někdo poradí. Pokud se zločinec vyskytne v prezidentské funkci (a je tam dostatečně dlouho), vybuduje si zločinecký režim a nikdo už ho není schopen odstranit. Potom může páchat zlo až do smrti.  neomezeným způsobem a všemi státními prostředky tak, jako to dnes dělá zločinec Putin.

Proto je dobře, že se mezinárodní společenství vzchopilo akci a vydalo na Putina mezinárodní zatykač. To je jen první krok. Nově zřízený válečný tribunál začne zveřejňovat a soudit ruské zločiny na Ukrajině. Putin začíná mít potíže. Jeho režim slábne.

Putinova zločinecká parta může dojít k závěru, že je zločinec stahuje do záhuby a že by bylo lepší se ho zbavit. Může to být někdo z jeho naoko věrných pomahačů nebo náhodný atentát. Putin se bude bát čím dál víc a podle toho zesílí jeho podezíravost a represe. Uvidíme, kolik toho jeho okolí unese a jak dlouho mu ta hra vydrží.

 


Dále doporučuje k přečtení:

Putinův režim pátrá po domácích zrádcích. A už se udává jako za Stalina   Svět ve 20 minutách  9.4.2023

Zatykač na Putina je víc než jen symbolický krok  Forum 24, Hlídacípes.org  Aleš Rozehnal 19.3.2023

 

 

 

 

 

, , ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika