Zeman a Babiš

komentář Jana Lipolda – Týrání obyvatelstva ústavními činiteli

citujeme:

Dochází prezidentovi a premiérovi, že většina lidí už „jede na rezervu“? A že státní úkol, za který oba nesou odpovědnost, spočívá v něčem úplně jiném?
Pandemie asi nestačí. Lockdown asi nestačí. Usoužené obyvatelstvo ještě musí svými spády trýznit ústavní činitelé. Konkrétně dva nejvyšší představitelé výkonné moci – předseda vlády a prezident republiky.

To je společný jmenovatel dvou hlavních domácích novinek ze středy 10. března. Hlavní událostí je ve skutečnosti samozřejmě covid-19 a šílená situace kolem něj, ale na tu jsme si bohužel zvykli. A bohužel jako by se okoukala i osobám na nejvyšších místech.
Tak to totiž působí. Premiéra víc baví salátování letošních maturitních zkoušek, potažmo lov prvovoličů. A prezidenta zase mocenská hra kolem Sputniku V a rusko-hradního vlivu na českou politiku.

Čemu se nás to lidé, kteří řídí stát, vůbec osmělují vystavovat? Dochází jim, že většina lidí už „jede na rezervu“ a bez takových hrátek by se víc než obešla? Že státní úkol, za který nesou odpovědnost, spočívá v něčem jiném?
Lidé jsou unavení, zjitření, vystresovaní. A především ti, kdo ještě zvládají sledovat politické zpravodajství, dostali právě další dávku neklidu a nejistoty, co je čeká. Miloš Zeman a Andrej Babiš postupují v podstatě bezohledně. Žádá-li někdo v boji s pandemií takzvaný leadership, pak tohle je jeho parodie.   celý článek  na Seznam Zprávy

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika