lepší časy bez Putina

Nedostatek ruského plynu v zimě, kterým Gazprom (a celý Putinův režim) vydírá evropské vlády i obyvatele, už na stránkách Česká politika nemusíme dále řešit. Tepelná čerpadla od začátku srpna běží a plynovou přípojku jsme odpojili. Zálohy za plyn, které se nám měly zvýšit od září, už platit nebudeme. Putin bude muset ten svůj plyn pálit čím dál víc (nic lepšího totiž toho mrňavého, kremelského „intouše“ ani nenapadlo).

Jistě. Pálení plynu rozhodně není ekologické a prohlubuje klimatickou krizi. Ale v zimě nás dvojnásobně bude hřát, že žádné peníze na válčení už Putinovi posílat nebudeme. Pokud tento trend bude pokračovat (a on bude), bude pro ruský režim (závislý hlavně na vývozu ropy a plynu) stále těžší, vydělávat si na války i vlastní represivní režim. Nám to naopak přinese nemalou radost a zadostiučinění. Naše hospodářství se nejen zelenými investicemi průběžně modernizuje, ale zabezpečujeme se i proti ruskému válečnému terorismu a vyděračské politice.

——————————————–

Myslím, že ekologické investice jsou jednou z nejlepších forem ochrany před inflací. Zateplení, změna vytápění, ohřevu vody, stínění, úsporné spotřebiče, změna spotřebitelského chování, vlastní výroba elektrické energie atd. To všechno jsou ty správné formy investic a úspor, které začínají podporovat i mnohé české banky.

P.S. vytápění tepelným čerpadlem neznečišťuje v okolí vzchuch oxidy dusíku (narozdíl od plynového kote). A ještě ten vzduch v létě příjemně ochlazuje 🙂

 

Přečtěte si také:

Německý energetický gigant instaluje plovoucí solární panely v Severním moři

Energetická revoluce: Domácnosti i firmy se stanou dodavateli energií

IKEA investuje do obnovitelné energie

Jan Lipold   Komentář: Je ostuda, že až kvůli Putinovi. Topení jsme měli stáhnout dávno

Modernizační fond ČR

 

 

 

Latest Posts from Česká politika