další aféra Andreje Babiše - Pandora papers

Žebříčku nejbohatších lidí v Česku, se na záda oligarchů Babišova typu, tlačí řada klasických  podnikatelů. Za všechny jmenujme například majitele Alzy, Zásilkovny, Rohlíku, ShipMonku, Accolade, Trigemy, produktBordu, nebo krále 3D tisku, pana Průšu. Ukazuje se, že soustředění se na samostatné podnikání je zkrátka lepší, než kombinace politiky, politického „podnikání“ a napojení se na státní zakázky a státní penězovody. Snad si to Andrej Babiš už konečně uvědomí a nebude to moc pozdě. (ani pro nás zbývající obyčejné občany, kterým sejde na demokracii, prosperitě, svobodě, právním státě …).

Ono totiž pane Babiš – nejde efektivně spravovat několik stovek svých podniku a ještě k tomu vládnout v České republice. To nikdo nezvládne. Výsledek je ostatně po 8 letech vaší snahy skloubit obojí dostatečně vidět. V podnikání se propadáte a kvalita vašeho vládnutí klesla rapidně. Už vás lidé neberou a ani nemají moc rádi.

Kdyby nešlo o náš stát, bylo by mi to celkem jedno. Babiš relativně chudne. Ale za stávající situace mi to jedno rozhodně není. Oligarcha Babiš není vhodným kandidátem na řízení státu. Čím dříve to pochopí, tím lépe pro něj.

 

Tento text vznikl jako úvaha po přečtení článku Sofie Křížové na www.seznamzpravy.cz https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zebricek-nejbohatsich-cechu-zazil-zemetreseni-v-cele-i-na-dalsich-mistech-176482

 

Latest Posts from Česká politika