Mikuláš Minář děkuje

Mikuláš Minář skončil svůj pokus o založení hnutí Lidé PRO a říká:

„Musím zpracovat tu zkušenost. Budu řešit co dál. Jestli si najdu zaměstnání, nebo budu studovat. Možná obojí. Bylo to hodně intenzivní období. Věřím, že se najde něco smysluplného, čemu se budu věnovat dál. Myslím, že z veřejného života nezmizím,“

Milý Mikuláši,

děkujeme ti za všechno úžasné, co jsi vymyslel, řekl, zorganizoval …
Byla to skvělá jízda a velké povzbuzení. Tak, až si odpočineš, dej o sobě vědět.
Spousta škarohlídů teď bude rozumovat. Ale co by za to politická sdružení v dnešní době dala, kdyby se jim za několik měsíců (v tak přetěžké době) podařilo sehnat 40 tisíc podpisů. Zkrátka nepříznivé okolnosti s nákazou tak odvážnému projektu zabránily.

Přejeme ti ve tvém životě jen to nejlepší.

S pozdravem
občané (toto času žijící pod knutou oligarchů)

Ohlasy z médií:
Těch pochval moc není. Na to co pro nás Mikuláš za těch několik let udělal, že?

Respekt, Erik Tabery:

Cesta Mikuláše Mináře byla logická. Podařilo se mu vybudovat nejvlivnější občanské „hnutí“ Milion chvilek, které změnilo tuzemskou politickou debatu. Zaplnil lidmi mnoho náměstí i pražskou Letnou, dal jim naději, že pokud nesouhlasí s politikou Andreje Babiše a Miloše Zemana, neznamená to, že jsou sami. Vytvořil i důležitý tlak na opozici, aby přestala drobit hlasy a vydala se cestou spolupráce.

Forum24, Jan Jandourek:

Organizátor vlny velkých demonstrací proti politice vlády Andreje Babiše a zakladatel subjektu Lidé PRO se rozhodl ukončit činnost svého projektu. Nepodařilo se sehnat dostatečné množství podpisů na podporu této iniciativy. Podle Mináře se také změnila situace a nyní vidí jako nejlepší řešení podpořit demokratické strany. Svou budoucnost v politice vnímá z dlouhodobého hlediska otevřenou.

A ještě pár informací o Mikulášovi Minářovi z jeho profilu sdružení Milionu chvilek:

Pocházím z jihočeských Vodňan. Formoval mne skautský oddíl a vrcholový fotbal (do svých 17 let jsem hrál první dorosteneckou ligu za Dynamo ČB). Poté jsem studoval filosofii, bohemistiku a evangelickou teologii. Miluji dobré knihy, dobrou muziku a velké výzvy.
Proč jsem spolek (Milion chvilek) založil: Protože mi není jedno, v jaké zemi žiju a co je pokládáno za normální. Nesnáším lži, podvody a zneužívání moci. V roce 2017 jsem si uvědomil, že budoucnost ČR záleží tak trochu i na mně. Že i já můžu převzít svůj kousek odpovědnosti a zkusit dělat to, čemu věřím a co má smysl. Na podzim 2020 jsem se i z těchto důvodů rozhodl vstoupit aktivně do politiky a Milion chvilek jsem opustil.
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika