Zeman a dezinformace Parlamentní listy

Na různá podivná vyjádření Miloše Zemana jsme si bohužel museli zvyknout už od začátku jeho politické kariéry (například Bamberská aféra Miloše Zemana). Od roku 2013, kdy se stal (mimo jiné i díky jeho vlastním lžím) neoprávněně prezidentem, se to s ním už zase nedá vydržet.

Například rád nám všem vykládá, že Krym prý odjakživa patří Rusku (Ukrajině ho kdysi daroval Chruščov), sankce proti ruským představitelům (ruská válka na Ukrajině) je prý zbytečné prodlužovat, Novičok se mohl vyrábět i v Česku, výbuchy ve Vrběticích prý nemusí být jen dílem ruských agentů GRU. Posledním prohlášením je jeho vyjádření k zásahům NATO v Srbsku 1999). Zeman je pro Kreml zkátka v tomto směru hodně užitečný.

Zeman a dezinformaceO Miloši Zemanovi česká nezávislá media píší stále častěji a kritičtěji a tak není divu, že má tiskový odbor na hradě co dělat a nestačí je vyvracet. Stačí se podívat na legrační rubriku prezidentských stránek „Vyvracíme dezinformace“ (viz obr.)

Ale dnes chci hlavně upozornit na jednu další podivnost. Prezident České republiky (nejvyšší velitel ozbrojených sil) publikuje na stránkách, které figurují na předních místech ve výčtech dezinformačních webů. Ano, myslím Parlamentní listy.  Miloš Zeman má v Parlamentních listech zcela fungující profil. Vypadá to, že někdo se pilně stará o to, aby publikované informace byly čerstvé. No schválně, přesvědčte se sami. Tak například jen jeden den poté, co prezident poslal Ústavnímu soudu dopis, ve kterém nesouhlasí s novelizací volebního zákona [1], už byl Zemanův dopis byl na dezinformačním webu.

Ad [1] Ano, pamatujete si to správně. Je to ten zákon z časů „opoziční“ smlouvy, který společně ukuli Zeman s Klausem, aby odstranili konkurenci menších politických stran. Proti tomu Miloš Zeman v lednu 2021 marně protestoval u ústavních soudců.

 

 

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika