нet войнe stop war
Putinova okupační armáda

Brutalita ruské armády na Ukrajině, střílení do obytných čtvrtí, střílení civilistů (včetně dětí), bombardování měst a vesnic atd. má za cíl jediné. Vyklidit ukrajinský prostor pro ruskou anexi. Takové vedení války je srovnatelné jen s řáděním nacistů na Ukrajině během 2. světové války. S ničím jiným těžko snese srovnání. Nevěříte? Tak se podívejte (Radio Free Europe video page)

Putin chce zvětšit ruské území za každou cenu, obsadit co největší kus Ukrajiny svými vojáky, vybudovat tam vojenské základny a využít k tomu místní separatisty a kolaboranty. Tak jako to prováděl na Krymu a na východě Ukrajiny už od roku 2014, dělá to teď na celém Ukrajinském území.

Kam až je zabiják Putin ochoten zajít a jaké metody k tomu použije, předvedl světu už několikrát. Vždy stejným ruským vražděním civilního obyvatelstva. Zejména v Ćečensku a Sýrii (ale i Gruzii). Putinovi je opravdu jedno, kolik měst na Ukrajině vybombarduje, kolik lidí přitom zabije a kolik lidí vyžene do emigrace. Zajímá ho jediné. Jestli se jeho armádě povede obsadit (okupovat) území, na které surově zaútočil. A spousta jeho obdivovatelů a spojenců se doposud tvářila, že je takové zabíjení v pořádku, kupovali od Putina zbraně, plyn a ropu, sedali na lep jeho propagandě a dezinformacím, jednali s ním jako s normálním politikem. Někteří ho dokonce veřejně velebili, obdivovali atd. Až do dnešní doby, kdy pohár trpělivosti s kremelským vrahem úplně přetekl.

Putinovi se během několika dnů podařilo zničit zbytky přátelství a sympatií Ukrajinců k Rusům. Dnes už je nenávidí i Rusové žijící na Ukrajině (a všechny ostatní národnosti). A nemůžeme se tomu divit, když ruská armáda chladnokrevně zabíjí občany Ukrajiny, když systematicky ničí jejich domovy. Stejně jako ty ukrajinské domy Putin zničil přátelství Ukrajinců s Rusy částečně i Bělorusy (toho času pod Lukašenkovou diktaturou). Ukrajinci po těchto válečných událostech nikdy Rusům neodpustí surovou a bezdůvodnou Putinovu válku. Nebudou chtít mít s Ruskem cokoli společného. Půjdou do Evropy,  budou hledat bezpečnostní záruky všude jinde, jen ne v Rusku.

 

Jestli ještě před několika lety projevovala část obyvatel k Rusku nějaké sympatie, dnes už Rusko žádné na Ukrajině nemá. S každým dalším mrtvým Ukrajincem (Ukrajinkou) se to přesvědčení skálopevně utvrdí. Ukrajinci navíc dobře vědí, kam posílají svoje manžely, dcery a děti. Do Evropské Unie. Putin si bohorovně myslí, že prachsprostým zabíjením znovu dosáhne svých cílů. To se ale těžce mýlí.

Tato Putinova válka na Ukrajině vypaluje cejch všem Rusům. Evropa a svět se na Rusko, Putina a všechny jeho služebníky začíná dívat, jako na největší desperáty, kteří rozpoutali druhou světovou válku. A hněv na hlavu Ruska se bude trvale snášet s každým dalším záběrem masakrů ruské armády.

Válku Putin nechce ukončit, dokud nezlomí a neobsadí celou Ukrajinu. Jeho hra na jednání je jen vytváření časového prostoru pro válečné operace ruské armády. Vzhledem ke statečnému odporu ukrajinské armády potřebuje Putin více času. Připravme se na to, že válka na Ukrajině bude krvavá a může trvat hodně dlouho. Putin si myslí, že vyhraje, že má sílu na zápas s celým světem. Uvidíme.

Hlavní nadějí pro nás všechny svobodomyslné lidi je, že to Putinovi na Ukrajině nepůjde podle plánu (i když se tak bude tvářit) a že mu to prostě nevyjde. Na konci Putinovy krvavé stopy nakonec zůstane jen opovržení většiny k dalšímu masovému vrahovi v historii, který si usmyslel, že bude vládnout světu. O tom jsem hluboce přesvědčen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika