Vladimír Just

A klubají-li se teď po volbách v mnoha myslích jakés takés naděje, že tu po osmiletém babišovském marasmu, v němž jeden nenažraný oligarcha, lhář a Evropou ocejchovaný zloděj pozřel kromě třetiny mediálního trhu i celý stát, na mnoho let dopředu velkoplošně zdevastoval zemědělskou půdu a nestyděl se uplácet voliče nakradenými dotacemi, klubají-li se tedy po tom všem naděje, že konečně svitlo na lepší časy, měli bychom se vrátit k pramenům. A k idejím, z nichž se zrodily. Aby, postaveny na pevnějším fundamentu, než je efemérní euforie z těsného volebního vítězství, tyto časy přetrvaly.

A tím pramenem (samozřejmě, zdaleka ne jediným) byla idea, s níž přišel a aktivizoval statisíce dotud apatických občanů neznámý student teologie a filosofie. Poté, co je aktivizoval, řadu měsíců i let neúnavně a marně, jako Sisyfos, obcházel politické činitele zprava zleva, a apeloval na to, že nikoli statisícové demonstrace, ale jedině volby mohou porazit neporazitelného Goliáše. Volby a změna jejich křiklavě nespravedlivých pravidel, diskriminujících malé a nahrávající Goliášům.

Byl egoistickými politiky, ohřívajícími si svou partajní polívčičku, včetně některých z dnes vítězných koalic, shovívavě, leč soustavně odmítán. Byl novináři (a nejen těmi agrofertími) vysmíván a napadán. Přemlouval demokratické politiky přesto dál a dál, logicky argumentoval, aby se rozvaděné opoziční strany, místo marného hudrování proti Babišovi, konečně spojily do koalic a přečíslily oligarchu.

celý článek: Vladimír Just – Volby vyhrál Mikuláš! Víme ještě, kdo to byl? – Forum24

, ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika