opozice 2021

Ještě pár slov k hlasování o nedůvěře vlády Andreje Babiše

Opozice má hlídat vládu. Pokud vláda dělá něco špatně, tak má na to opozice veřejnost upozorňovat. K tomu jí slouží tiskové konference, internet, sociální sítě, veřejnoprávní a jiná svobodná média. U nás má opozice situaci ztíženou tím, že velkou část komerčních médií vlastní oligarchové. A ti jsou mediálně více naklonění vládnoucímu oligarchovi Babišovi, než názorům opozice. Mnoho vlivných médií už osm let vlastní i samotný premiér …

Opozice má nabízet alternativu k vládní politice. To dělá prostřednictvím prezentace svých odlišných politických názorů, vypracováním konkurenčních politických návrhů. Ty se potom stanou základem jejího volebního politického programu. Jestli to včera při přijednání o nedůvěře vlády opozice dělala je na posouzení jejích posluchačů.

Opozice má kontrolovat, jestli má vláda v Parlamentu důvěru. Jak včerejší hlasování ukázalo, současná vládní koalice Babišova ANO a ČSSD může vládnout jen s podporou komunistů. Přestože se komunisté vehementně snaží veřejnost přesvědčit i opaku. Včera svoje lhaní komunisté potvrdili v přímém přenosu.

vládnoucí koalice 2018-2021
vládnoucí koalice 2018-2021

Volič účastnící se voleb, může rozhodnout, jestli si současná vláda zaslouží pokračovat anebo bude lepší, když jí vystřídá opozice. Pokud tedy není někdo s vládou Babiše, ČSSD a komunistů spokojen, má jedinečnou příležitost vyjádřit to v podzimních parlamentních volbách. 

 

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika