bitva u Borodina

Rusko si v „klidu“ na svém území vyrábí zbraně, cvičí vojáky a obojí posílá v gigantickém množství na Ukrajinu. Rusko vyvražďuje nejen celá ukrajinská města a vesnice, ničí infrastrukturu, měsíce zbaběle bombarduje Ukrajinu z Černého moře nebo ze svých strategický bombardérů z hloubky ruského území. A francouzský prezident Macron (z mě neznámého důvodu) opakovaně hájí Rusko.

Nyní dokonce říká, že Rusko by nemělo být rozdrceno. Pan Macron si jakoby nevšimnul, že to není Rusko, koho by někdo drtil. To neodpovídá realitě a Macron to ví. Rusko odpaluje stovky raket na ukrajinská města, unáší ukrajinské děti, páchá ruské válečné zločiny a nikdo ho za to vojensky netrestá, u když by si to vrchovatě zasloužilo. Rusko má totiž právo veta v Radě bezpečnosti OSN, takže světová organizace jeho válečnou agresi brzdit nemůže. Tak jaképak drcení Ruska?

Ruští zbohatlíci si už dávno koupili zlaté pasy v EU, jejich potomci vystudovali drahé zahraniční univerzity, spousta ruských oligarchů vyprala ruské špinavé peníze v evropských městech (v Karlových Varech, Londýně, v Praze), korumpovali místní politiky, ovlivňovali naše volby a několik let už vedou proti evropským zemím hybridní válku.

Jenže tyhle zlaté časy (se zahájením druhé ruské války na Ukrajině) skončily. Rusové by samozřejmě chtěli pokračovat ve výhodách, které doposud měli. Prodávat západu drahé suroviny, držet Putinův režim při síle, financovat hybridní válku (nejen dezinformace, ale i výbuchy ala Vrbětice). No to šlo za „normálních“ časů před lety, ale ne v čase válečných zvěrstev, která Rusové na Ukrajině od roku 2022 v tak obrovském rozsahu páchají.

Skutečně nevím, co francouzský prezident Macron Rusům obhajuje. Asi má nějakou zvláštní představu o rusko – francouzských vztazích. Ale Evropa (a Ukrajinci už vůbec ne) nemohou za to, že Napoleon v roce 1812 prohrál svoje válečné tažení v Rusku. Macronovy zvláštní vztahy k Rusku vypadají v 21. století podivně. EU nic dobrého přinést nemohou.

Emmanuel Maron se mýlí a naprosto zbytečně Putinovskému Rusku podkuřuje. Rusko je brutální válečný agresor, který si naše slitování nezaslouží. Ruská armáda na příkaz kremelského vedení páchá na Ukrajině nespočetné válečné zločiny, systematicky ničí Ukrajinské hospodářství, zabíjí ukrajinské civilisty, unáší do Ruska ukrajinské obyvatele včetně dětí. To se nedá ničím ospravedlnit. Vůbec ničím pane Macrone.

celá zpráva ČTK – Rusko musí být poraženo, ale ne rozdrceno, řekl Macron

 

Stanovisko redakce ČP:  Rusko nejenže musí být rozdrceno vojensky, ale musí Ukrajině (a Ukrajincům) zaplatit za všechny mrtvé, mučené a za všechny válečné škody.

 

—————————————-

Takto si pravděpodobně přestavují v Kremlu svoje vítězství. Rozdrobení EU a rozložení NATO:

Spolupracující Berlín nebo Paříž, vazalské Maďarsko a Srbsko, neutrální Rakousko (navždy), rozložené Slovensko, nakloněné Turecko, oslabené Česko, Bulharsko, Pobaltí …
Okupované Moldavsko a velká část východní Ukrajiny (včetně Krymu). A obnovení ruského „vlivu“ v celé „východní“ Evropě. Tak jako za studené války po roce 1945. To je oficiální cíl, který kremelský vládce Putin, už před nějakou dobou veřejně deklaroval. Že by následovala snaha o okupaci celé Ukrajiny musí být jasné každému, kdo se na takovou mapu podívá. Jasné by to mělo být i panu Macronovi …

Otázkou ale je, jestli ruský „obr“ opět nestojí jen na hliněných nohou? Stejně jako na nich stál na konci studené války.

a ještě si přečtete:   Americký historik Timothy Snyder tvrdě sepsul Rusko v Radě bezpečnosti za jeho zločiny

Kremelská představa rozdrobení EU a NATO
Kremelská představa rozdrobení EU a NATO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika