1 máj 2009 KSČM

aneb jak zemský škůdce radil opozici

Komunisté nabízejí opozici, že jí pomůžou s vyslovením nedůvěry jejich vládě :). Už zase někoho zrazují. Komunistické ideály zradili už dávno. Vždyť vládnou s „buržoazním“ kapitalistou Babišem, abychom použili takříkajíc jejich marxistický slovník.  Položme si ale zásadnější otázku. Proč tak náhlý obrat komunistické taktiky? Vládu přece celou dobu podporují?
Myslím si, že hlavním důvodem je to, že soudruhovi Filipovi klesají preference před volbami. Komunistům hrozí, že se nedostanou do sněmovny. Takže by si teď před volbami velice rádi  hráli na opozici. My nic, my muzikanti. S tou ošklivou vládou drsného oligarchy nemáme nic společného …

Jak nás ale poučila naše moderní historie, komunisté nedali nikdy nikomu nic zadarmo. To ostatně ukazovali i při „podpoře“ Babišovy vlády. Například když schvalovali rozpočet, dali si hned podmínku, že se naší armádě seberou miliardy. To bych chtěl vidět, jestli by takovou podmínku navrhli soudruhovi Putinovi. Cha, chá. To byl jen vtip. Komunisté jsou přeci pátou kolonou Moskvy a její nejvěrnější spojenec. I po Vrběticích, ne?
Teď pro změnu komunisté opozici nabízejí hlasování o nedůvěře, ale když by měli říct, jestli hlasovat budou či nebudou, tak se zase vytáčí. A budou si klást všelijaké roztodivné podmínky. O ukončení vlády jim přece nejde. Je to snaha jen o zviditelnění před volbami? Nevíme. Jak bychom to mohli vědět, co našim komunistům zase radí v Moskvě. Pro komunistické voliče to musí vypadat, jako že na nepopulární vládě nepodíleli. A aby mohli vládu před volbami kritizovat ostřeji, nemohou přece být její součástí. Taková ubohá taktika, by měla být pro současnou opozici průhledná jako voda, ale není. Opozice má už zase jednou pocit, že vlastně skoro vyhrála volby. To se ale mýlí, že jo soudruzi.

Jestli komunistům na ten trik opozice skočí, tak si zase budou soudruzi mnout ruce. Opozici navíc komunistické hlasy pro vyslovení nedůvěry nebudou stačit. Potřebují ještě hlasy Okamury a jeho SPD. O těch sice všude rozhlašují, že jsou to extrémisté, hlasující často s Babišem … Ale při hlasování o nedůvěře o ně najednou moc stojí. Navíc hlasitě prohlašují, že s extrémisty typu SPD rozhodně po volbách vládnout nechtějí. Tak to si milí opoziční pánové třikrát rozmyslete, jestli se chcete spojit se dvěma ďábli najednou, abyste porazili dva belzebuby.

Jsem přesvědčený o tom, že šikovná opozice by neměla tahat horké brambory z ohně za neschopnou vládu. Naopak, měla by jejích průšvihů měla do voleb náležitě využívat.
A měla by se soustředit na propagaci svého politického programu a vizí. A konečně začít pořádnou kontaktní kampaň s potenciálními voliči. Potíže, které si Babiš s ČSSD a KSČM nadrobili, by měli pravidelně v médiích provětrávat. Mám na mysli totální neschopnost předsedy vlády zvládat covidovou krizi, zhoršující se stav vymahatelnosti práva a rovnosti před zákonem, katastrofické Babišovy dluhy, zneužívání dotací Agrofertem, ohavnou personální politiku vlády (na přání zrádce Zemana), trestní stíhání a každodenní střety zájmů premiéra, atd. atd. To jsou ta horká témata, pro která si opozici v parlamentu z našich daní platíme.

Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika