logo Evropská rada

Blíží se naše předsednictví v Radě Evropy. Po první trpké zkušenosti s pádem Topolánkovi vlády uprostřed našeho historicky prvního předsedání Radě Evropy, kterou vyvolal sociální demokrat Paroubek, se musí voliči zamyslet ještě nad jednou věcí. Letošní parlamentní volby nebudou jenom o sestavení české vlády, ale také o českém předsednictví Radě Evropy.

Bylo by naprosto absurdní, kdyby nás (po první velké ostudě) měl zastupovat trestní stíhaný politik, na jehož zneužití evropských dotací konstatoval kontrolní orgán OLAF. Nyní si na něj chce posvítit i nově zřízený úřad EPPO (Úřad evropského veřejného žalobce). Český volič musí tedy vzít potaz i tuto důležitou otázku, komu má svěřit reprezentaci České republiky v EU. Ta se bezprostředně po volbách bude totiž také řešit.

Zahraniční politika historicky často nepatřila k silným českým stránkám, to ale neznamená, že by se nad tím voliči a média neměli tentokrát pořádně zamyslet. Stačí nám přeci děsný prezident Zeman, který  systematicky bourá české ministerstvo zahraničí, a kterému musí jeho vlastní občané promítat na Hrad nápis velezrada …

, ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika