zbraně pro Ukrajinu

Projekt Zbraně pro Ukrajinu vybírá peníze od dobrovolníků a přispěvatelů. Funguje už měsíce, vybral stovky milionů na zbraně, zdravotní nebo ochranný materiál pro ukrajinské vojáky. Každý měsíc mají přispěvatelé na výběr z několika druhů příspěvků. Jedná se o oficiální projekt, který je pod záštitou českého Ministerstva obrany a velvyslanectví Ukrajiny v Praze.

Projekt garantuje organizační tým Nadačního fondu pro Ukrajinu (Dalibor Dědek, Martin Ondráček, Dodo Dobrik, Jan Polák, Jura Ibl).

 

———————————-

stanovisko České politiky:

Konečně můžeme i my svobodně přispět a něco konkrétního dělat proti ruskému agresorovi. Víme, jaké to je, když Rusko někoho okupuje a svévolně zabíjí občany cizí země. Zažívali jsme to dvě desetiletí. Za sovětské okupace jsme proti ruské agresi moc udělat nemohli, ale teď můžeme historii změnit 😊.

Je skutečně moc důležité podporovat Ukrajinu průběžně a vytrvale až do konce války. Rusko je agresor, který v této válce nevyhraje, protože Ukrajinu podporuje odporuje většina demokratických zemí. Ruská agrese na Ukrajině nemá žádné ospravedlnění a je v příkrém rozporu s mezinárodním právem. Žádné ruské lži ani dezinformace na tomto faktu nic nezmění. Ruské vedení se bude muset zodpovídat z rozpoutání války a z válečných zločinů a škod, které ruská armáda na Ukrajině napáchá.

, ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika