Portrét Silvia Berlusconiho

Oni a Silvo (2018) film italského režiséra Paola Sorrentina ukazuje Silvia Berlusconiho, nejdéle sloužícího italského premiéra, mediálního a podnikatelského magnáta. Děj filmu se odehrává v čase jeho největších skandálů (odposlechy, styky s nezletilými dívkami), kdy se odstavený bývalý premiér dalšími intrikami snaží dostat zpět k moci. Ukazuje jeho bohatství, politický cynismus a vyprázdněnost, znuděnost opulentními večírky a nakonec i jeho návrat k moci. Je to takový předobraz našeho mediálního a podnikatelského magnáta Babiše (Až na ty večírky. Místo nich má Andrej raději výrobu pořadu Čau lidi a vládní tiskovky). Voliči AB by ten film měli vidět, aby si mohli představit, jaký druh politika si volí.  A pro čtenáře investigativních článků ještě přidávám odkaz na toskánskou aféru. To byl podobný styl českých politiků a lobbistů.

Film Oni a Silvio je nádherná podívaná. Pokud se vám líbil Sorrentinův Mladý Papež, Mládí a další filmy, tak se podívejte. Nudit se nebudete.

přečtěte si také:  Tomáš Pergler (Seznam zprávy) – Tahal Kreml za nitky v Římě? Podezřelé hovory před pádem Draghiho vlády

Oni a Silvio  

,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika